Sağlık

Bebekler ne zaman oturur? Bebekler kaç yaşında oturmaya başlar?

Bebekler ne zaman oturur? Bu soru özellikle yeni bebek sahibi olan veya bebek sahibi olmak üzere olan ebeveynler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Yeni doğmuş bir bebeğin oturması fiziksel olarak mümkün ve sağlıklı değildir. Bu nedenle bebeğin mutlaka belli bir gelişim aşamasını tamamlaması gerekir. Peki bebekler ne zaman oturur? Bebekler kaç yaşında oturmaya başlar?

BEBEKLER NE ZAMAN OTURUR?

Yeni doğmuş bir bebeğin oturabilmesi için en az 4 aylık olması gerekir. Ancak bebekler 4. ayda bile desteksiz oturamazlar. Bu nedenle sağlam oturmaları mümkündür. 4. aydan itibaren bebeklerin kas gelişimi ve fiziksel özellikleri oturmaya uygun hale gelmeye başlar.

Bebekler oturmaya nasıl alıştırılır?

Aşağıdaki ipuçlarını kullanarak bebeğinizin kendi başına nasıl oturacağını öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz. İşte bebekleri oturmaya nasıl alıştırırız sorusunun cevabı.

ÇEKİRDEK GÜCÜNÜZÜ OLUŞTURUN

Yapmanız gereken ilk şey bebeğin çekirdek gücünü oluşturmaktır. Bunu yapabilmek için sırt, yanlar, uyluklar ve gövde gibi vücudun çekirdek kaslarını güçlendirmeniz gerektiğini unutmayın. Bu kasları birlikte güçlendirmek, bir eğitim topu kullanılarak ve bebekle stabilite destek teknikleri uygulanarak gerçekleştirilebilir.

OTURMA HAREKETİNİ GÜNDE BİRKAÇ DEFA YAPIN

Bebeğe nasıl oturacağını pratikte öğreterek öğretebilirsiniz. Çocuğunuza günde 5 ila 6 kez oturma egzersizi yaptırın. Bebeğin nasıl oturulacağına ilişkin tüm rutin hareketleri ezberlediğinden emin olun. Daha sonra bebeğinizi gözlemleyin ki kendi başına yapmaya başlasın.

BEBEĞİNİZE DESTEK SAĞLAYIN

Çocuğunuza bağımsız oturmayı öğretmenin bir başka yolu da onun sandalyesi olmaktır. Çocuk yerde otururken onu bacaklarınızın ortasından tutun ve oturma pozisyonuna getirin. Daha sonra desteğinizi yavaşça çekerek kendi başına oturmasına yardımcı olun.

MOTİVASYON İÇİN OYUNCAKLARI KULLANIN

Oyuncakları motivasyon aracı olarak kullanmak, çocuğa oturmayı öğretmenin başka bir harika yoludur. Çocuğunuzun en çok sevdiği oyuncağı seçebilmesi için oyuncağı önünüze çıkacak şekilde sallamalısınız. Daha sonra onu elinizden alması konusunda cesaretlendirmelisiniz.

BIRAKIN KENDİ BAŞINA OYNASIN

Çocuğunuz kendi başına oturmayı ve sabit durmayı öğrendiğinde, herhangi bir destek olmadan dışarıdan gözlemleyerek tek başına oturmasını sağlayın. Ona bir oyuncak verin ve onu güvenli bir mesafeden izleyin. Bu sayede kendi başına oturmayı öğrenecek ve ileride size ihtiyaç duymayacaktır.

golyaka-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu