Haber

Semra Kuytul: Önce hapse attılar, sonra suç icat etmeye çalıştılar

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 Mayıs 2022’de tutuklanan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Lideri Alparslan Kuytul’un da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 13 kişi hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede tutuklular, Kuytul ve Erol Ardıç, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak”, “nitelikli yağma”, “cebir, tehdit ve aldatma” ile suçlandı. Hürriyetten yoksun bırakma” ve “kasten yaralama” suçlarından dava açılıyor ve 38 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, tutuklu ET,, EE,, RT,, UB,, RB,, AA,, ve VT ile AB, HA, Ş.S. ve YT, “suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak”, “nitelikli yağma”, “cebir, tehdit ve aldatma yoluyla kişi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “kasten yaralama” ile suçlanıyor. Her kişi için 30 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor. Kuytul ve beraberindeki 12 kişi, ilk kez 13 Ocak’ta hakim karşısına çıkacak.

‘İNŞAAT DOSYASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

İddianamede Kuytul’un “halkı devlete karşı kin/kin besleyerek” gerilim ortamı yaratmaya çalıştığı ve Kuytul’un tek başına “yapı/örgüt yöneticisi” olduğu ileri sürüldü. Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul şunları söyledi: “Önce hapse attılar, sonra suç uydurmaya ve dosya yığmaya başladılar” dedi.

Ayrıca eşinin daha önce beraat ettiği suçlamaların da belgeye eklendiğini belirten Kuytul, “Suç yoktur. Suç üretilir, üretilemezse uydurulur, üretilmezse uydurulur. uydurulamaz, kitaba sığdırılmaya çalışılarak bir süre daha kalır, iddianame bize bunu söylüyor.”

Semra Kuytul, ifadelerinin ve konferanslarının iddianamede “suç” olarak gösterildiğine dikkat çekerek, polisle asla yüzleşmek istemediklerini, duruşmaların ortasında işkenceye varan uygulamalara rağmen polise direnmediklerini söyledi. sokak. “Bir kumpas dosyasıyla karşı karşıyayız” diyen Kuytul, sürekli baskı ve tutuklamalara maruz kaldığını belirtti.

‘İŞKENCE İNANILMAZ’

İddianamenin siyasi saiklerle hazırlandığını ifade eden Semra Kuytul, son olarak şunları söyledi: “Anayasal bir hak olan basın açıklamasında ve 19 yıldır düzenlenen polis tutanaklarında ‘olaysız’ olarak yer alan konferanslarda. Yıllardır suç delili olan söz, “Furkan hareketi mensupları ilk mahkemede serbest bırakıldı. Saatler sonra yeni bir kararla yine tutuklanmadılar. Geçtiğimiz yıllarda Alparslan Kuytul ve Furkan Vakfı’nın suçsuz ve masum olduğuna dair TEM ve polisin istihbarat raporları yayınlandı.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu