Haber

Fırsatçılar Tekirdağ’da fiyatları uçurdu

Orta Gelirli Konut Kampanyası’nın duyurulması ile fırsatçılar da harekete geçti. İlan sitelerinde çok sayıda konut için bir günde yüzbinlerce lira zam yapıldı. Bazı evlerin fiyatları 1 milyon TL arttı.

‘İkinci el kredi yok’

Emlak danışmanı Gülcan Altınay, 2. el konut finansman desteği olmamasına rağmen 2. el konutlarda bile fahiş fiyat artışlarının yaşanmaya başladığını belirterek, “Kampanyanın duyurulması ile birlikte fiyatlar yükselmeye başladı. Aslında ikinci el konut finansmanı temeli yok. Aslında her yeni ev bu temelden yararlanamayacak. Ancak, pazarı canlandırmaya çalışıyorlar. Bazı konutlar için bir günde yüz binlerce lira zam yapıldı. Bazı evlerin fiyatları 1 milyon TL arttı. 4 Ocak’a kadar durgun kalan reklamlar bir anda arttı” dedi.

‘İlgi artacak’

Tekirdağ bölgesinde birçok ilan fiyatlarının arttığına dikkati çeken Altınay, “Pandemi ile birlikte Tekirdağ ve ilçeleri büyük ilgi görmeye başladı. Bu ilgi devam ediyor. Ayrıca fabrikalar üretime devam ettikçe büyük bir göç dalgasıyla karşılaşacağız. Bu bölgeye gelin. Bu nedenle çok sayıda yeni konut yapılması gerekiyor.” Son dönemde satılık konutlara ilgi arttı. Bu kampanya ile daha da artmasını bekliyoruz” dedi.

Yüklenicilere denetim

Fırsatçılık yapanların denetleneceğine işaret eden Altınay, “Kampanyanın amacı arzdaki sıkıntıyı normale döndürmek, müteahhitlerin konut üretmesini sağlamak ve vatandaşların konuta kolay ulaşmasını sağlamak. Bu nedenle herkes sorumluluk almalı ve kısa vadeli kazanç düşünmemelidir. Konut fiyatları, fiyat artışlarının önüne geçmek için uzun süredir izleniyor ve fiyat artışı yapan müteahhitler bu kampanyaya dahil edilmeyecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberemirgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu