Haber

Bakan Ersoy’un şirketi Bodrum’da sit alanı otel projesine direniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ortağı olduğu şirket tarafından 5 kez iptal edilen 2. derece sit alanı içindeki otel projesine ilişkin karar, Denetim ve Değerleme Komisyonu’na bırakıldı. Bölgedeki Hazine’ye ait araziler Ersoy’un şirketine verildi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre;Türkiye’nin en değerli turizm merkezlerinden biri olan ve susuzlukla baş etmeye çalışan Muğla Bodrum’un doğal yapısı da otel projeleri nedeniyle yok ediliyor.

Son olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortaklarından olduğu şirket, daha önce iptal edilen Adalıyalı lokasyonunda yapmak istediği lüks otel projesi için adımlar attı. Ersoy’un şirketi Ersoy Otelcilik İnşaat’ın yürütmek istediği proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Denetim ve Değerlendirme Kurulu (IDK) toplantısı 18 Nisan’da yapılacak. 124 bin 21 metrekare alan üzerine 325 oda, 14 villa, 3 apart villa ve 38 aile odası inşa edilecek. Projenin maliyeti 159 milyon 926 bin TL olarak belirlendi.

Komisyon kararının ardından projenin onaylanması halinde 2. derece doğal sit alanı, 3. derece arkeolojik sit alanı, taşınmaz kültür varlığı statüsündeki Helenistik Kule Yapısı ve tescilli eser koruma alanında inşaata başlanacak. Bölgede koruma altına alınmış ağaçlar da bulunmaktadır.

(HABER MERKEZİ)

havranajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu