Haber

FETÖ Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı Başkanı Bilge Gürs, Kahramanmaraş’ta öğrencilerle buluştu

Terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında şehit yakınları ve gazilere maddi yardım sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı lideri Bilge Gürs, Kahramanmaraş’ta öğrencilerle buluştu.

Gürs, TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Şehitlik ve Gazilik” başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Kahramanmaraş’ın tarih boyunca pek çok zorluğa ve sınava göğüs geren, kahramanlığı ve kararlılığıyla her zaman adından söz ettiren bir şehir olduğunu kaydeden Gürs, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş son dönemde çok büyük acılar yaşadı. Aslında buradaki herkesin bir kahraman olduğunu düşünüyorum. Çünkü tüm acılara rağmen dimdik ayaktayız. Geleceği görüyorum. Çünkü gelecekte kızlarımızın çoğu çocuk yetiştirecek ve bu ülke bunu başaracak.” Tamamen size emanettir, ülkemiz de sizin yetiştirdiğiniz çocuklara emanettir.” “

Terör örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminde eşini ve babasını kaybettiğini hatırlatan Gürs, “O gece herkes vatan, millet ve bayrak uğruna, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda ederek ortaya çıktı. Cennet vatan, milletimizin refahı, dinimizin devamı. Hainlere karşı güçleri imandır, yardımcıları Allah’tır. Ölürsek şehitiz, kalırsak gaziyiz dediler. dönmediler, dönmeyi düşünmediler bile. Ölüm kimseye yakışmaz, sevdiğine yakışmaz. Ama bu şekilde ölüm ikisine de çok yakışır. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı karşılarında durduğunda Şehitlerimiz, geride bıraktığınız emanetlere sahip çıktık.” dedi.

Gürs daha sonra öğrencilere gazilik ve şehitlik kavramlarını anlattı.

Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, TOKİ Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Hoş ve öğrenciler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu