Ekonomi

Ankara’da içme suyu projesinde sona yaklaşılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (ASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘İvedik-Temelli-Polatlı Ara İçmesuyu İsale Hattı, Depo, Pompa İstasyonları ve Tesisleri İmalatları Projesi’nde sona gelindi. 2020 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayan projede son 40 kilometreye girildi.

İvedik Arıtma Tesisinden Polatlı’ya içme suyu sağlayacak ve 1.5 milyon kişiye sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlayacak 110 kilometrelik ana iletim sınırının 70 kilometresi tamamlandı. Proje kapsamında Yenimahalle semtindeki Cengiz Aytmatov Caddesi ile Sincan Mustafa Kemal Mahallesi’nde yer alan Zir Vadisi ve Tatlar bölgelerinde imalat çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki 8 kilometrelik üretimin 2 ay içerisinde tamamlanmasıyla birlikte Zir Vadisi’nin yeniden trafiğe açılması planlanıyor.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, beraberindeki teknik heyet ile birlikte Zir Vadisi’nde devam eden imalat çalışmalarını denetledi. Proje hakkında bilgi veren Öztürk, şunları söyledi:

“Başkent Ankara’nın yıllardır bakımsız kalması nedeniyle kangrene dönen altyapı, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı sorunlarını ASKİ olarak neşterlemeye devam ediyoruz. Biliyorsunuz Polatlı halkı yıllardır su sıkıntısı çekiyor. Dolayısıyla Polatlı projesi bizim için bir öncelikti Ankara Merkez İvedik İçme Su Arıtma Tesislerinden Sincan, Temelli ve Polatlı olmak üzere yaklaşık 1,5 milyon kişinin faydalanacağı içme suyu limitimizin artık sonuna yaklaşıyoruz.

İhale kapsamında İvedik’te çalışmalara başladık. Temelli’den Polatlı’ya 110 kilometrelik üç depo, bir terfi merkezi ve muhtelif çaplarda çelik içme suyu isale hattı yapıyoruz. Toplamda 1,5 milyon kişiye hizmet verecek projemiz Etimesgut ilçesi, Sincan Saray TOKİ bölgesi, Yenikent, Temelli, Anayurt Mahallesi, Anadolu OSB, Dökümcüler OSB, Başşehir OSB ve Polatlı ilçesinin bir kısmına hitap edecek. 29 Mayıs 2023 prestijiyle bugüne kadar 70 kilometre muhtelif çaplarda boru döşedik. Şu anda gruplarımız Yenimahalle Cengiz Aytmatov Caddesi’nde çalışıyor. Sincan Mustafa Kemal Mahallesi Zir Vadisi ve Tatlar bölgesinde 15 Mayıs 2023 prestijiyle imalat çalışmalarına başladık. Buradaki 8 kilometrelik üretimi 2 ayda bitirerek vadiyi araç trafiğine açacağız. “

Öztürk, hafriyat ve inşaat çalışmalarında da personel sağlığı ve iş güvenliğini ön planda tuttuklarını belirtti. Öztürk; İvedik, Temelli ve Polatlı’dan geçen ana iletim sınırının başlangıçta yaklaşık 107 kilometre olarak planlandığını ancak revizyon çalışmaları ile sınır uzunluğunun 110 kilometreye çıkarıldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu