Teknoloji

Oyun devi, 3 ayrı şirkete bölüneceğini duyurdu

Lord of the Rings ve Tomb Raider gibi büyük oyunlarla tanınan oyun şirketi Ebracer Group üç ayrı şirkete bölüneceğini açıkladı. Bu kapsamda şirketler; AAA, bağımsız ve mobil oyunların yanı sıra masa oyunları gibi farklı alanlara odaklanacak.

İsveçli oyun şirketi, Pazartesi günü Asmodee Group, Coffee Stain & Friends ve Middle-earth Enterprises & Friends olmak üzere üç ayrı oyun ve eğlence şirketine bölüneceğini duyurdu. Embracer’a göre bunlar halka açık şirketler olacak ve her bir kuruluşun kendi temel stratejilerine daha iyi odaklanmasına olanak tanıyacak.

Tomb Raider ve Lord of the Rings gibi çok sayıda ünlü oyunun haklarını satın almasıyla tanınan Embracer Group, geçen yıl 2 milyar dolarlık bir ortaklık anlaşmasını kaybettiğinden beri agresif bir şekilde yeniden yapılanıyor. O zamandan bu yana şirket birçok proje ve stüdyosunu kapattı ve dünya genelinde çalışanlarını işten çıkardı. Dahası Borderlands’in geliştiricisi Gearbox’ı, Take-Two’ya üç yıl önce satın aldığı zamanki değeri olan 1,3 milyar doların çok altında bir fiyata sattı.

Middle-earth Enterprises & Friends

Bu şirketlerden ilki olan Middle-earth Enterprises & Friends; Dead Island, Killing Floor, Kingdom Come Deliverance, Tomb Raider ve The Lord of the Rings gibi serilerin haklarını elinde tutacak ve bir AAA oyun geliştirme şirketi olarak faaliyet gösterecek.

Asmodee Group

Asmodee Group ise masaüstü oyunların yayınlanması ve dağıtımına odaklanacak yeni bir oluşum. Bu şirketin bünyesinde şu an için Ticket to Ride, 7 Wonders, Azul, CATAN, Dobble ve Exploding Kittens gibi köklü oyunlar bulunuyor. Asmodee ayrıca The Lord of the Rings, Marvel, Game of Thrones ve Star Wars serilerinin lisanslı masa oyunlarını geliştiriyor.

Coffee Stain & Friends

Son şirket olan Coffee Stain & Friends ise bağımsız, orta ölçekli ve oynaması ücretsiz oyunlara odaklanacak. Bu yeni şirket altında yer alan oyunlar arasında Deep Rock Galactic, Goat Simulator, Satisfactory, Wreckfest, Teardown ve Valheim yer alıyor. Hisse listelerinin ise 2025 yılında hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu