İş

Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan işsizlik değerlendirmesi

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri OSB Lideri Mehmet Yalçın, TÜİK tarafından gerçekleştirilen Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 yaş ve üstü işsiz sayısının 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 4 bin kişi artarak 3 milyon 508 bin kişiye ulaştığını vurguladı. Önder Yalçın, işsizlik oranının değişmediğini ve yüzde 10 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

Başkan Mehmet Yalçın, Türkiye’nin küresel ekonomik sıkıntıların yanı sıra depremin etkilerini ortadan kaldırmak için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, “Sonuç olarak 2023 Mart’ta istihdam edilen kişi sayısı bir önceki aya göre 37 bin kişi arttı. . 31 milyon 462 bin kişiye istihdam sağlandı. İstihdam oranı değişmeyerek yüzde 48,2’de kaldı. Bu oran erkeklerde yüzde 66,0 olurken, kadınlarda yüzde 30,7 oldu.

TÜİK’in açıkladığı verilerin ekonomik göstergeler açısından değerli olduğunu vurgulayan Yalçın, “2023 Mart dönemine ait işsizlik verileri ülke ekonomisinin üretime, ihracata ve dolayısıyla istihdam artışına yönelik yaklaşımlarını ortaya koyuyor. deprem felaketi. Artış bir önceki aya göre küçük oranda olsa da yeni iş kapılarının açılması dinamik yapının bir göstergesi.

Türkiye’nin istikrarlı bir yönetimle tüm olumsuzlukları aşacak güce sahip olduğunun altını çizen Lider Yalçın, “Türk sanayicileri özellikle ihracat için üretmeye devam ediyor. Devletimizin attığı ekonomik adımlar büyük değer taşıyor. İş dünyamızın temellerinin atılması, üretim, ihracat ve istihdama yönelik teşviklerin daha da artması beklentimizdir. Ülkemiz her alanda yakaladığı başarıyı tüm zorluklara rağmen en iyi şekilde sürdürmek zorundadır. Ülkemizin doğalgaz ve petrol kaynakları açısından elde edeceği yeni kazanımlar, işgücüne yeni katılım sağlayarak Türkiye ekonomisinin gücünü artıracaktır. Küresel ekonomik sıkıntıların yanı sıra istikrar sağlanarak deprem felaketinin olumsuz izleri kısa sürede silinebilir. konuştu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu