Haber

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Düzenlediği “100. Yıl Laik Cumhuriyet Büyük Ankara Toplantısı”… Mansur Yavaş: “Bize Emanet Edenler…

AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanı Mansur YavaşAtatürkçü Niyet Derneği’nin düzenlediği “100. Yılda Laik”. Cumhuriyet

Atatürkçü Düşünce Derneği, “100. Yıl Laik Cumhuriyet Büyük Ankara Toplantısı”nı bugün Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenledi. Etkinliğe Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı.

“CUMHURİYET VE BU YERLER BİZİM İÇİN KEYİFLİ VE BÜYÜK BİR HEYECANLA BUNU GELECEK NESİLLERE TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Yavaş, burada şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyetimizi Ankara’nın her yerinde görünür kılmaya ve hafızalarımıza kazımaya devam ediyoruz. Ankara bizim için çok önemli. Neden önemli? ? Diğer illere göre çok şanslıyız. Çünkü Cumhuriyet burada kuruldu. Burası kuruluşun ve kurtuluşun başkentidir ve başkentimizin 100. yılını kutladık. 100. yıl dönümü. Mustafa Kemal ATATÜRK . Başta Gençlik Parkı, Atatürk Orman Çiftliği, Ulus ve çevresi, Birinci Meclis, İkinci Meclis… Bunların hepsi yeniden ayağa kalkacak ve Cumhuriyet ideolojisinin kurulduğu ve yaşatıldığı mekanları yeniden ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. . Çünkü bu Cumhuriyet ve bu yerler bize emanettir ve biz bunu büyük bir heyecanla gelecek nesillere aktarmak istiyoruz.

“ÖZGÜR DOĞMA ŞANSIMIZ OLABİLİR AMA ÖZGÜR YAŞAMAK İÇİN MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar şunları söyledi:

“Özgür doğma şansımız olabilir ama özgür yaşamak için çabalamalıyız. Önümüzdeki 29 Ekim’de 100. yıl dönümü kutlanacak olan bayramımız Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bize bu özgürlük şansı tanındı. Cumhuriyet egemenliğin bir zümreye, bir sınıfa değil, millete ait olduğunu bize her şeyden önce öğretir.” Cumhuriyet rejimi, ülkedeki tüm vatandaşları kanun önünde eşit sayarak, kimseye ayrıcalık tanımayarak, herkesin temel hak ve özgürlüklerini devlet eliyle güvence altına alarak birleştirici özelliğini kanıtlamıştır. Cumhuriyet rejimi, insanlığa değer verdiği ve milletimize sağladığı insan hak ve özgürlükleriyle, muasır medeniyet seviyesine ulaşması için en yeterli ortamı yaratmıştır. 600 yıl boyunca bir sülalenin, bir hanedanın tebaası, padişahı ve hizmetkarı olan Türk milleti, bundan 100 yıl önce eşit haklara sahip bireyler olma hakkını kazanmış, halkın çocukları da uygun şartlarda bir arada olma bilincini kazanmıştır. kendi kaderini belirleyerek kötü bir gün geçirir.

Cumhuriyetimiz sadece bizim değil; Emperyalizmin çizmeleri altında ezilen ya da monarşiyle yönetilen birçok ülkeye umut oldu. Cumhuriyetle sorunu olanlar her zaman vardı ve gelecekte de var olmaya devam edecek. Halkın çocukları olmalarına rağmen saltanat ve hilafet isteyenler bir asır önce yaşandı ve yaşanmaya devam edecek. Dolayısıyla Cumhuriyet aslında bilinç demektir. Bilinçli vatandaş demektir. Özellikle 20 yıldır Cumhuriyet sayesinde elde ettiğimiz eşit vatandaşlık bilincini bize unutturmaya çalışanlar ve bunu bize sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere milli kahramanlarımız bizzat bunu gerçekleştirenler tarafından gerçekleştirilmiştir. siyasi güce sahip olmak. Çeşitli bahanelerle ulusal bayramlar birçok kez iptal edildi. Kutlamalar yasaklandı.

“CUMHURİYET BAYRAMI BAZILARININ DÜŞÜNDÜĞÜ VE ANLADIĞI GİBİ BİR DEVLET BAYRAMI DEĞİL, ÇOK İNSANLARIN BAYRAMIDIR”

Cumhuriyet Bayramı bazılarının sandığı ve anladığı gibi resmi bir bayram değildir; En resmi tatildir. Bu yıl 100’üncü yıl dönümünü kutlayacak olan Cumhuriyet Bayramımız kutlamalarının iptal edilmesinde Gazze ile İsrail arasındaki savaşın bahane edildiği görülüyor. Ancak savaş hukukunu bile yerle bir eden insanlık dışı baskınlara uymak, üzülmek, en büyük bayramımızı kutlamak bize yasak değil. Cumhuriyet Bayramımız milletle eğlendiğimiz gün değil, millet olma bilincimizi tazelediğimiz, kendimizle gurur duyduğumuz gündür. Biz; Dünyayı şekillendirmeyi alışkanlık haline getiren yedi düvele karşı tepeden tepeye koşarak korkuyu yüreğimizden attık. Çanakkale’de, Anafartalar’da, Sakarya’da güçlüyü görünce korkmayı bıraktık. Kutlamalar iptal edilsin; Sokaklar, caddeler yasaklansın, Cumhuriyetimizin mayası güçlü kaldı. Kimsenin rahatsızlık duymayı göze alamaz. Biz; Cumhuriyetimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına inanıyoruz; Çok hızlı gelen korkunçluğu bastırıyoruz. Güneş gibi karanlığın üzerine doğarız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu