Haber

Gazze Hastaneler Müdürlüğü: Şifa Hastanesi’ndekileri tahliye edecek güvenli yer yok

Gazze Hastaneleri Genel Müdürü Muhammed Zakut, İsrail’in 3 gündür kuşatma altında tuttuğu Şifa Hastanesi’nde hastaları, yenidoğanları ve yaralıları tahliye edecek güvenli bir yer bulunmadığını söyledi.

Zakut, düzenlediği basın toplantısında Şifa Hastanesi’ndeki insani durum hakkında bilgi verdi.

“Yaralı, hasta ve prematüre bebekleri Şifa Hastanesi’nden taşıyacak güvenli bir yer yok. Hastaneden çıkamayan yüzlerce yaralı var.” Zakut, dün Mısır’a “yaralıların, hastaların ve yenidoğanların ambulanslarla tahliye edilmesi” çağrısında bulunduklarını söyledi.

Zakut, “Yakıt bitmesi, elektrik kesintisi ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle hastanede tedavi altına alınan aralarında çocukların da bulunduğu 32 hasta şehit oldu.” söz konusu.

İsrail’in hastaneye 300 litre akaryakıt tedarik edeceği yönündeki açıklamasını “dünyanın alay konusu” olarak nitelendiren Zakut, teklif edilen miktarın hastanenin ancak bir saatlik ihtiyacını karşılayabileceğini vurguladı.

Geçtiğimiz hafta İsrail, “Hamas’ın hastanenin altına askeri üs kurduğu” iddiasıyla Şifa Hastanesi yerleşkesi ve çevresindeki bir binayı bombalamış, saldırıda can kaybı ve yaralanmalar yaşanmıştı.

Hükümetin Gazze’deki basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Gazze’deki 35 hastaneden 22’si, 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırıları veya yakıtın bitmesi gibi nedenlerle kullanılamaz hale geldi.

haber-nurhak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu