Haber

Erdoğan’dan son dakika Türk dünyası açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’dan dönen uçakta aralarında Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Haber7 yazarı Hasan Öztürk’ün de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI

SORU: Türk dünyası fikri ne kadar eski olursa olsun aslında sizinle birlikte sonuç vermeye başlamıştır. Tüm adımlarınız ve eylemleriniz tüm coğrafyadaki insanlardan olağanüstü bir karşılık alıyor. Bunun kendi ülkemdeki bürokratlara, siyasetçilere ve STK’lara yansımasını da izliyorum. Türk Dünyasının bu Birliği Türkiye Yüzyılında Avrupa Birliği’ne model olabilir mi? Avrupa Birliği emsal teşkil eden kendi kriterleri ile söz konusu olabilir mi? Ayrıca her iddianızda örnek oluyorsunuz, özellikle Türkistan coğrafyasında demokrasi ve özgürlükler konusundaki önerileriniz söz konusu olabilir mi?

CEVAP VERMEK: Şu anda özellikle bu Türk Devletleri Teşkilatı noktasında doğal olarak attığımız bir adım var. Bunu iyileştirmek ve güçlendirmek için bazı adımlar atmak mümkündür. Önümüzde Kazakistan Türkistan’da bir tepe olacak. Bu liderlerin başına olağanüstü bir şey gelmezse onlara katılmak isterim. Tokayev dün tekrar hatırlattı. Olağanüstü bir şey olmazsa gelirim dedim. Bugün kardeşim İlham Aliyev ile de görüştük. Onların da bir programı var. “O programın tarihi ile değiştirirsem, orada birlikte olacağız” dedi. Yani Türkiye cumhuriyetlerinde bir merkeze gelecek olursak bu veya buna benzer bahisleri tartışmak yerinde olur. Bunları ele almanın kesinlikle yararları vardır. Çünkü Türk Devletleri Teşkilatı’nın adımını Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda attık. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Bu adımı atıp oraya bir virgül koyarsak olmaz. Ne yaparsan yap, buna bir son vermelisin ve sonra onu işlemek zorundasın. Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki prestijli gelişmeler bizi çok daha hızlı güçlendirecektir. Türk Devletleri Teşkilatının da bu güce ihtiyacı vardır.

KAYNAK: HABER7

kumluca-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu