Haber

Elektrikli faytonla Abant’ı gezdiler

Elektrikli faytonla Abant’ı gezdiler

BOLU – Bolu’nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı’nda kar yağışı ile birlikte muhteşem görüntüler oluştu. Abant’a tatil için gelen vatandaşlar, elektrikli faytonlarla göl çevresinde tur atarak görüntülerin keyfini çıkardı.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Abant Gölü Milli Parkı’nda kar yağışı sonrası kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti. Beyaz bir battaniye ile örtülen Abant’ta muhteşem görüntüler oluştu. Sömestr tatili nedeniyle birçok ilden ziyaretçi akınına uğradı. Tatilciler Abant Gölü çevresinde elektrikli faytonlara binerek göl manzarasının keyfini çıkardı. Elektrikli fayton, 8 kilometre uzunluğundaki gölün çevresini gezmek için vatandaşların ilgi odağı oldu.

“Elektrikli araba dikkatimizi çekti”

Bodrum’dan eşi Güliz Yarım ile Abant’a gelen Orkan Tamer Yarım, “Bodrum’dan önce İstanbul’a geldik, kar yağdığını gördük, Abant’a gidelim dedik. Kar dün başladı burada elektrikli fayton dikkatimizi çekti doğa dostu faytona binelim dedik. Abant’ta elektrikli doğayı dolaşıyoruz. Onları sevgiyle besleyerek doğaya bağlanmalıyız. Bu hayvanlar yük taşımış olabilir ama şu anki teknolojide böyle bir ihtiyaç yok. Gördüğünüz gibi faytonumuz çok konforlu, doğa dostu, hiçbir canlıya zarar vermiyor, doğayı koruyor, bu yüzden bu tür faytonları destekliyoruz. Biz çok beğendik, çok güzel ve rahat. İçerisi güzel. dedim.

Güliz Yarım ise “Doğa olağanüstü ve doğayı koruyan insanlar var, en güzeli Abant’a aşık oldum. Fayton denilince ilk başta at sandım. , ama bunu görünce kararsız kaldım bravo” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu