Ekonomi

ECB’nin faiz oranı kararı yaklaşırken Avrupa hisseleri düşerken Nokia kârıyla parlıyor

Avrupa borsaları perşembe günü hafif düşüşle açıldı STOXX 600 Endeks, TSİ 08:28 itibarıyla %0,2 düşüş yaşadı. Bu mütevazı düşüş, endeksin %1’in üzerinde değer kazandığı bir seansın ardından geldi. Yatırımcılar temkinli davranarak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararının aynı gün açıklanmasını bekliyor. Ortak görüş, ECB’nin mevcut faiz oranını %4’te tutacağı ve bu durumun piyasanın yakın gelecekte önemli politika gevşemesi beklentilerine meydan okuyacağı yönünde.

Piyasa katılımcıları beklentilerini değiştirerek, yaklaşık iki hafta önce 150 baz puan olacağı tahmin edilen faiz indiriminin bu yıl için yaklaşık 130 baz puana düşeceğini varsayıyorlar.

Daha geniş pazarın aksine, Finlandiyalı telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Nokia’nın hisseleri, dördüncü çeyrekte analistlerin tahminlerinin üzerinde işletme karı açıklamasının ardından %6,2 arttı.

Avrupa’da bankacılık sektörü yüzde 0,9’luk düşüşle zor durumda kaldı. İspanya’dan Bankinter, dördüncü çeyrek raporunun önceki çeyreğe kıyasla marjlarda yavaşlama olduğunu göstermesinin ardından hisse fiyatlarında %5,6 oranında önemli bir düşüş yaşadı. Ayrıca İtalyan UniCredit’in hisseleri, Deutsche Bank’ın kredi kurumunun notunu düşürmesinin ardından %1,3 oranında değer kaybetti.

InvestingPro İçgörüleri

Nokia’nın dördüncü çeyrekteki güçlü faaliyet karının ardından hisse fiyatlarında yakın zamanda yaşanan yükselişin ışığında, şirketin finansal sağlığına ve piyasa performansına daha yakından bakmak değerli bilgiler sunuyor. InvestingPro bilgilerine göre, Nokia’nın piyasa değeri 20,46 milyar dolar olup son on iki ayda sadece 4,85 F/K oranı ve 2019 yılının 3. çeyreği itibarıyla 4,64 düzeltilmiş F/K oranıyla cazip bir kazanç çarpanıyla işlem görüyor. 2023. görüyor.

InvestingPro Tips, Nokia’nın borçtan daha fazla nakit tuttuğunu ve bunun da güçlü bir bilançoya işaret ettiğini vurguluyor. Ayrıca şirket, Kontak Ekipmanı segmentinde önemli bir oyuncu olarak biliniyor ve analistler şirketin bu yıl da kârlı kalmasını bekliyor. Bu finansal istikrar, yüksek hissedar getirileri ve son on iki ayda yaklaşık %40’a varan brüt kar marjıyla da destekleniyor.

Kazanç revizyonları ve satış tahminlerine ilişkin gözlemler de dahil olmak üzere daha derin analiz ve ek bilgiler arayan yatırımcılar için daha fazla InvestingPro İpuçları mevcuttur. Bu değerli ipuçlarına erişmek ve bilinçli yatırım kararları vermek için InvestingPro+’a abone olmayı düşünün. Şimdi %50’ye varan indirim sunan Yeni Yıl indiriminden yararlanın. 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim için “SFY24” veya 1 yıllık abonelikte %10 ek indirim için “SFY241Kupon kodunu kullanın “.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

ferizlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu