Ekonomi

ÇYDD’den deprem bölgelerine destek

Ülkemizde meydana gelen depremlerin yıkıcı sonuçlarının derin bir üzüntüyle takip edildiği bu dönemde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), tüm şubeleri, üyeleri, gönüllüleri ve destekçileri ile birlikte, Türkiye’ye bir destek olarak umut yetiştirmek için çalışmaya devam ediyor. depremzedeler ve aileleri.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), afet bölgelerinde yaşayan vatandaşların ihtiyaç duydukları her türlü yardımla yanlarında olduklarını duyurdu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 122 şubesi ile deprem afetlerinin ardından katılaşan kış kuralları karşısında yürütülen çalışmaları ve gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizdi.

ÇYDD’nin deprem bölgesine yönelik yaptığı çalışmalar şöyle:

– 3.600 ÇYDD öğrencisinin deprem bölgesindeki mevcut durumu tespit edilerek acil ihtiyaçları için 1000 TL maddi yardımda bulunuldu.

– İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yenikapı ve Kartal merkezlerinde istekli olan Çağdaş Gençlik’te 170 öğrenci ile yardım çalışmalarının devamına katkı sağladık.

– Afetlerde vatandaşlarımıza destek olmak, hem bağış toplamak hem de afet bölgelerinde gönüllü olarak görev yapmak amacıyla İstanbul Valiliği’nden izin alınarak 1280 koli temel gıda malzemesinin bulunduğu bir yardım TIR’ı hızlı bir şekilde Kahramanmaraş’a ulaştırıldı. İskenderun’a teslim edilecek ikinci yardım TIR’ı için hazırlıklara başlandı.

– Bağış daveti yapılır yapılmaz İstanbul TÜYAP Kongre Merkezi’nde depo alanı oluşturuldu. Gelen çadır, battaniye vb. bölgeye yardım ve ulaşım organizasyonuna başlandı.

– ÇYDD Genel Merkezi için 30 adet keçe çadır (7x4m), 30 adet ısıtıcı ve 243 adet battaniye bölgedeki tedarikçilerden satın alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

– Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Alanya Kır Çiçekleri Kız Öğrenci Yurdu, 80 mağdurun barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için derslik, kreş ve etüt olanakları sağladı.

– Anadolu’da Bir Kızım Var ve Bir Işık Yakınınızda, bölge öğrencilerine yönelik 2.000 yeni burs kontenjanı açıldı ve başvurular alınmaya başlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu