Haber

Çin, Uzayda Yolculuk Bilimindeki 10 Zorlu Görevi Yayınladı

HAİKOU, 22 Kasım (Xinhua) — Çinli uzay bilimciler ve mühendisler, Çin’in güneyinde yer alan ada eyaleti Hainan’ın merkezi Haikou’da devam eden Çin Uzay Konferansı’nda 2022 için uzayda seyahat biliminde öne çıkan 10 şiddetli bilim ve teknoloji misyonunu yayınladı.

Bu güçlü misyon listesi, kozmik dinamiklerden güç elde etme, güneş sistemi dışında yaşanabilir gezegenler ve ömür belirtileri arama, mekik gibisi bir uzay ulaşım sistemi için temel teknolojiler, Dünya’ya yakın asteroitlerin izlenmesi ve bunlara karşı savunma ve dünya dışı yaşam için yapay hafif sentetik malzemelerinin geliştirilmesini içeriyor.

Uzun mesafeli, yüksek güçlü kablosuz enerji aktarım teknolojisi, regolit kullanarak ay yüzeyinde yerinde inşaat, trans-medya uçak kontrolü, uzay takımyıldızı üzerinde yapay zeka özellikli, otonom, işbirlikçi çalışma ve Dünya’nın üst atmosferik akış alanı evriminin yüksek hassasiyetli varsayımı de listede uzay araştırmalarında çözülmesi gereken meseleler olarak belirtiliyor.

Çin Uzay Bilimi ve Teknolojisi Kurumu bünyesindeki Araştırma ve Geliştirme Departmanı Yöneticisi Wang Wei, Pazartesi günü başlayan dört günlük konferansta görüntü aracılığıyla listeyi duyurdu.

Wang, “Yeni enerji, yeni malzeme ve dijital zeka tarafından yönlendirilen yeni bir teknoloji devrimi turu, küresel uzay manzarasındaki hamleyi hızlandırıyor” dedi.

Wang, listenin “Çin’in temel bilim araştırmalarında ve ülkenin mühendislik projelerindeki ilerlemelerinde olumlu ve destekleyici bir rol oynayacağını” da kelamlarına ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu