Haber

Başsavcılık mezarın açılması talebini kabul etmedi, sosyal medya ayaklandı: Cem Garipoğlu ölmedi mi?

İstanbul’da 3 Mart 2009’da vahşice katledilen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Mezarın açılması talebi Başsavcılık tarafından reddedilirken, aile avukatı Rezan Epözdemir konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AİLE AVUKATI EPÖZDEMİR: HUKUKİ GİRİŞİMLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Epözdemir yaptığı açıklamada, “Müvekkil Süreyya Karabut, yaklaşık bir ay önce Cem Garipoğlu’nun ölmemiş olma ihtimali konusunda vicdanını rahatlatmak amacıyla mezarın açılmasıyla ilgili gerekli hukuki başvuruların yapılmasını istedi. Yazılı talimatla ilgili olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına başvurumuzu yaptık, “Türbenin açılmasını ve kabrin fethi sürecini talep ettik. Bunun için talebimizi ilettik. Başsavcılık geldiğimiz noktanın prestijiyle talebimizi reddetti. Bu son karar değil. Bu karara itiraz hakkımız var. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Hukuki girişimlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLENDİ

Garipoğlu’nun açılma talebinin Başsavcılık tarafından reddedilmesi sosyal medyada büyük tepki gördü. Özellikle Twitter kullanıcılarının birbiri ardına yaptığı yorumların ardından ‘Cem Garipoğlu’ etiketi kısa sürede TT oldu. İşte o yansımalardan bazıları;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu