Teknoloji

Avoved Türkçe Dil Desteğiyle Gelebilir!

Bu yıl piyasaya sürülmesi bekleniyor Açıkça Türkçe dil desteği ile görünebiliriz. Elbette şimdilik resmi olarak netleşen bir şey yok ancak 23 Studios, Obsidian Entertainment stüdyosunun kapısını çaldı.


İlginizi Çekebilir:  Tomb Raider 1-3 Remastered Türkçe Dil Desteğiyle Geliyor!


Biz Türk oyunları için Türkçe dil desteği elbette büyük önem taşıyor. Sektöre damgasını vuran oyunların bir kısmı desteklenmiyor olsa da PlayStation bu konuda özellikle hassas davranıyor. Üçüncü parti oyunlarda da zaman zaman beklenmedik sürprizlerle karşılaşabiliyoruz. Microsoft bazen oyunlarına Türkçe dil desteği de ekleyebiliyor. Mesela Forza Horizon 4 ve 5 ile Gears 5 bu konuda güzel örneklerdi.

Açıklanan Türkçe Dil Takviyesi için harekete geçildi

Avoved’in Türkçe dil desteği açısından çizgiyi devam ettirme ihtimali var. Tabii henüz resmi bir gelişme yok ama ülkemizden 23 Studios, X hesabından yaptığı paylaşımla Obsidian Entertainment stüdyosuna davet yaptı ve yerelleştirmeye istekli olduklarını açıkça belirtti.

Bildiğiniz gibi 23 Studios, aralarında Cyberpunk 2077, The Witcher 3: Wild Hunt ve Rainbow Six: Siege gibi önde gelen oyunların da bulunduğu geçmişteki tüm PlayStation oyunlarına yerelleştirme sağlıyordu. Şimdi de benzer bir çalışma için Amerika’daki bir stüdyonun kapısını çaldılar. Stüdyo geçmişte Aion Online, Hitman Absolution, Mount & Blade: Warband ve Total War oyunlarına da Türkçe dil desteği sağlıyordu.

2020 yılında duyurusu yapılan Avowed, The Outer Worlds, Pillars of Eternity ve Fallout: New Vegas nedeniyle büyük bir merakla bekleniyor. Bakalım Obsidian Entertainment bu talebe nasıl cevap verecek. Gelişmeleri takip ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu