Ekonomi

AMD’nin Kria K26 SOM’u JR Kyushu demiryolu kontrollerini iyileştiriyor

SANTA CLARA, Kaliforniya – Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ:AMD (NASDAQ:) AMD )) demiryolu kontrol süreçlerini kolaylaştırmak için AMD Kria K26 Sistem Modülünü (SOM) kullanan JR Kyushu Demiryolu Şirketi ile işbirliği yaptığını duyurdu. Yapay zekayla geliştirilmiş analiz, Japon yüksek hızlı tren operatörünün kapsamlı ağı için güvenlik kontrollerinin verimliliğini ve hassasiyetini artırmayı amaçlıyor.

JR Kyushu, 1.455 milden fazla demiryolu sınırının yönetiminden sorumlu ve geleneksel olarak sınır kontrollerini manuel olarak gerçekleştiriyor. Daha fazla güvenlik arayan şirket, Tokyo Artisan Intelligence (TAI) tarafından geliştirilen bir analizi kullanarak teknoloji odaklı bir yaklaşımı benimsedi. Bu yenilik, hızlı görsel işleme için AMD Kria K26 SOM’dan yararlanan ve saatte 19 km’ye varan çalışma hızlarında gevşek cıvatalar gibi ray anormalliklerini tespit etmek için gelişmiş yapay zeka yeteneklerinden yararlanan, arabaya monte edilen görsel bilgi işlem kutusunu içerir.

Kria K26 SOM’un yerleşik platformu, özel bir AMD Zynq UltraScale+ MPSoC, DDR bellek ve JR Kyushu’nun demiryolu sisteminin değişen koşullarına dayanıklılık ve uyum sağlamak üzere tasarlanmış diğer özellikleri içerir. Bu teknolojinin uygulanması, emek yoğun, ayak bazlı denetimlerden daha uygun maliyetli ve operasyonel açıdan verimli bir yönteme geçiş anlamına geliyor.

AMD Endüstriyel, Vizyon, Sağlık ve Bilim Pazarlarından Sorumlu Kıdemli Müdür Chetan Khona, JR Kyushu’nun Kria SOM’u benimsemesinin, çeşitli uygulamaların otomatikleştirilmesi ve optimize edilmesinde uç yapay zeka bilişiminin ve programlanabilir SOM’ların dönüştürücü potansiyeline örnek teşkil ettiğini söyledi.

Bu makalede yer alan bilgiler basın bültenine dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

agacorenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu