Haber

Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşen mahalleye su getirildi.

VAN’ın Bahçesaray ilçesine bağlı kırsal Çatbayır Mahallesi’ne gelen su şebekesi, 3 gün önce düşen çığ altında kaldı. Susuz kalan mahalle sakinleri, mahalleye başka bir su kaynağından su getirmek için yolları küreklerle açarak 1,5 kilometrelik boru döşedi.

Van’da 3 gün süren kar yağışı sonrası kapatılan 671 mahalle ve mezra yolunun 644’ü yeniden ulaşıma açıldı. Kapalı kalan 27 yerleşim yolunun yeniden açılması için çalışmalar devam ediyor. Kar derinliğinin 1,5 metreyi aştığı Bahçesaray’ın Çatbayır İlçesi’ne gelen su şebekesi de 3 gün önce düşen çığ altında kaldı. Susuz kalan mahalle sakinleri, daha önce Kaymakamlık ve VASKİ’den aldıkları boruları da yanlarına alarak başka bir su kaynağının bulunduğu bölgeye gitti. Karları küreklerle aşıp su kaynağının bulunduğu bölgeye giden mahalle sakinleri, 1,5 kilometrelik boru döşeyerek mahallelerine su getirmeyi başardı.

Çatbayır Mahalle Muhtarı Eyüp Kayan, 3 gün önce mahallenin arka kısmında meydana gelen çığ sonucu su borularının hasar gördüğünü ve suyun kesildiğini belirtti. Kayan, “Eski şebekenin bulunduğu yer riskli olduğu için suyu farklı kaynaktan getirdik. Mahalle sakinleriyle birlikte şebekenin geldiği noktaya kadar küreklerle yol açarak boruları döşedik. Artık bu şekilde mahallemize geçici olarak su vermiş olduk.Bize borularla destek veren Kaymakamımız “VASKİ yetkililerine teşekkür ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu