Haber

Türkiye Siber Saldırıya uğrayabilir: NATO, Rusya ile Savaşın 2044 Yılında Çıkacağını Açıkladı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve Ortadoğu’da Hamas-İsrail çatışmalarının ardından dünyada yeni bir savaş ihtimali artık geniş çapta tartışılıyor. NATO ülkeleri son zamanlarda savaşa ilişkin analizlerini tüm hükümetlere ve vatandaşlara duyuruyor. NATO’ya göre Rusya 2044 yılına kadar ittifaka saldırabilir. Askeri yetkililere göre Türkiye de bu saldırılardan etkilenebilir. Detaylar içerikte!

Kaynak:https://www.milliyet.com.tr/dunya/bat…

Uluslararası politikada istikrar değişiyor. Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırmasının ardından Gazze’de yaşanan çatışmalar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ve İran’ın komşu ülkelere füze saldırıları da dahil olmak üzere, yakın gelecekte Üçüncü Dünya Savaşı’nın çıkabileceği hep dile getiriliyor.

Çünkü Batılı analistler, uzmanlar ve emekli askerler son dönemde olası bir savaşa dair varsayımlarını artırdılar. Milliyet’in haberine göre Rusya’nın önümüzdeki 20 yıl içinde NATO’ya karşı askeri harekat başlatacağı tahmin ediliyor.

NATO’nun son gündemi tamamen Rusya’nın tutum ve davranışlarından oluşuyor. Türkiye’nin bir NATO ülkesi olarak değerli katkılarda bulunduğu ittifakın yetkilileri, Rusya’nın 2044 yılında NATO’ya saldıracağını yüksek sesle belirtiyor ve Avrupalı ​​hükümetlerden vatandaşlara kadar herkesi uyarıyor.

Özellikle Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra Avrupa’dan gelen haberler pek iç açıcı değil. Baltık ülkeleri Rusya sınırına savunma sınırı kurmaya hazırlanırken, 210 yıldır savaşmayan İsveç, vatandaşlarını “Rusya ile savaşa girmek zorunda kalabileceğimiz” konusunda uyarıyor.

NATO, Rusya’ya karşı sağlam durmak için şimdiden somut adımlar atmaya başladı. NATO’nun önümüzdeki hafta 90 bin askerin katılımıyla Soğuk Savaş sonrası en büyük tatbikatını düzenleyeceği ve bu tatbikatların Batılı ülkelerin savaş hazırlıklarına başlamasının somut bir örneği olduğu söyleniyor.

NATO’nun Türkiye’ye yönelik öngörüleri neler?

Daily Mail gazetesine konuşan askeri ve güvenlik uzmanları, olası bir Rus saldırısının NATO ülkelerini nasıl etkileyeceğine ilişkin bir analiz yaptı. Bu analize göre ittifak üyesi Türkiye siber saldırıya maruz kalabilir ve ulaşım ağı yok edilebilir. Askeri yetkililer savaşın siber saldırılarla başlayacağını ve bundan Türkiye’nin de etkileneceğini savunuyor.

haber-tercan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu