Haber

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 Polis Memuru İçin Diyarbakır’da Anma Töreni Düzenlendi

Diyarbakır’da 23 yıl önce silahlı saldırıda şehit olan İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru için anma töreni düzenlendi.

Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy’a yönelik baskının yapıldığı merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı’nda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim okundu. 24 Ocak 2001’de şehit oldular. Şehitler için dualar edildi.

Törene katılan gaziler, polisler ve vatandaşlar Şehitler Anıtı’na karanfil bıraktı. Okkan’ın fotoğrafı bazı binaların balkon ve pencerelerine asıldı.

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, törende yaptığı konuşmada, 23 yıl önce hain saldırı sonucu şehit olan Okkan ve yoldaşlarını, şehadet mertebesine ulaştıkları bu noktada şükran ve özlemle andıklarını söyledi.

Sakarya’nın özel oğlu ve Diyarbakır’ın Gaffar babasının görevi sırasında devletin kucaklayıcı ve şefkatli yüzünü kamuoyuna gösterdiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:

“Gönülden gönüle kardeşlik köprüsü kurmuştur. Şehit emniyet müdürümüzün Diyarbakır halkıyla kurduğu sevgi bağı karşılıksız kalmadı. Diyarbakır halkı, babası Gaffar’a sahip çıktı ve çocuklarına onun adını vererek vefasını gösterdi. Devlet ve milletin bütünleşmesini hedefleyerek Ali Gaffar Okkan ve yoldaşlarının şehadeti için çabalayanlar, hedeflerine devam ettiler: “Bize ulaşamadılar ve asla ulaşamayacaklar. Merhumun bu kadim topraklara ektiği sevgi tohumları bereketli gönüllerde yeşermiş, içinde yaşadığımız huzur ve iman ortamını hakkıyla pekiştirmiştir.”

Okkan’ın insanların gönüllerine dokunmayı başardığını ve onların samimi sevgisini kazandığını belirten Kaya, onun mirasına sahip çıkmanın, halkın sevgisi ve desteğiyle görevlerini yerine getirmenin bilincinde ve kararlı olduklarını belirtti.

Kaya, “Şunu özellikle ifade etmek isterim ki, merhumun doğduğu yer olan Sakarya’da da, şehit olduğu Diyarbakır’da da görev yapmak benim için ayrı bir onurdur. Milletimizin canı, malı, milletimizin bekası, bekası. ülkemize, özellikle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Okkan’a ve silah arkadaşlarına.” “Onurunu korumak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve merhum gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta kalan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Törene Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman, Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikci, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve vatandaşlar katıldı.

daday-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu