Samsung Galaxy S2’nin kulağa şaka gibi gelen özellikleri
Evet bu telefonu kullananların şimdiden gözlerinin dolmaya başladığını biliyoruz. Bugünkü konuğumuz Samsung Galaxy serisinin en çok tanınan telefonlarından biri olan Samsung Galaxy S2. Şimdi ise akıllı telefonların popülerlik kazanmaya başladığı dönemlerde tanıtılan bu telefonlar, o döneme göre efsane özelliklere sahip olsa da ne yazık ki günümüzde artık iyi durumda değiller. Günümüz sosyal medya uygulamaları, oyunlar ve diğer birçok uygulama depolama ve veri kullanmaya başladığından, bu tür eski Android veya iOS cihazlar çok fazla soruna neden olabilir. Ama 2011’de seninle kalalım diyerek onları unutuyorsun. Samsung Galaksi S2Cihazı düşünüyoruz.
Bir akıllı telefondan temel beklentilerimizi sıralamamız gerekirse, kaliteli bir kamera ve geniş bir ekran ilk sırada yer alıyor. Ama 12 yıl öncesine gidersek günümüz telefonlarının özellikleri sadece bir hayalden ibaret. Çünkü akıllı telefonlar o zamanlar hayatımızda olsalar da bugünkü kadar çok fonksiyona sahip değillerdi. Ama tabi yukarıda da söylediğimiz gibi çıktıkları tarihe göre çok iyi bir iş çıkardıklarını inkar edemeyiz. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan Samsung Galaksi S2Latife’nin özelliklerine bir göz atalım.
Öncelikle Samsung Galaxy S2 ne zaman çıktı?
Özelliklerine geçmeden önce, samsung galaxy s serisi Efsane modellerden biri olan Samsung Galaxy S2 ne zaman piyasaya çıktı sorusuna cevap verelim. Model, Kore devi teknoloji firması tarafından 2 Mayıs 2011 tarihinde özel bir lansmanla tanıtıldı. Dönemin en yeterli akıllı telefonlarından biri olarak bilinen Samsung Galaxy S2, tanıtımından kısa bir süre sonra ülkemizde de satılmaya başlandı.
Samsung Galaxy S2’nin özellikleri:
- 4.3 inç ekran boyutu
- 16 GB depolama
- 1 GB RAM
- 1650mAh pil
- 8 megapiksel arka kamera
- 116 gram ağırlık
Tek elle kullanımı hızlıydı: 4,3 inç ekran boyutu
Öncelikle Samsung Galaxy S2’nin ekran boyutlarına gelelim. model, 4,3 inç Muhteşem bir AMOLED ekranla tanıtıldı. Günümüz ekran teknolojilerinin ve boyutlarının yanından geçemese de 2011 yılına göre çok daha büyük bir ekranla karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Galaxy S2 modeli çünkü büyük bir ekrana sahipti. Bunun yerine daha küçük ekranlı Nokia veya Apple modellerini kullanmaya devam ettiler. 4.3 inçlik bu ekranın detaylarına indiğimizde 480×800 piksel çözünürlük bizi karşılıyor. Evet evet, yalnızca 480×800 piksel. Bu ekran 60 Hz yenileme hızına sahipken 5:3 ekran oranına sahipti.
“Abi telefon çok kötü, silip instagram yükleyeyim”: Samsung Galaxy S2’nin hafızası kaç GB?
Gelelim eski model akıllı telefonların en büyük dertlerinden biri olan depolama sorunlarına. Son 10 yıldır akıllı telefonlarla ilgili deneyler yapıyorsanız, kesinlikle depolamayla ilgili sorunlarla karşılaşmışsınızdır. Analiz olarak WhatsApp veya Instagram’ı silip tekrar geri yüklemiş olabilirsiniz. Umut mesajlarını silmiş ve muhtemelen son çare olarak her ay telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamış olabilirsiniz. Çünkü o dönemde Android telefon kullananların en büyük dertlerinden biri de buydu. Samsung Galaxy S2 modeli 16 GB Büyük miktarda depolama alanıyla geldi. Artık 1 TB depolamadan bahsederken 12 yıl önce üretilmiş bir telefonda 16 GB bellek görmeye gerek yok. Dilerseniz SD kart takviyesi ile bu depolamayı 32 GB’a kadar artırabilirsiniz. Neyse ki günümüz akıllı telefonları çok yüksek depolama alanlarıyla üretilmeye başlandı. Bu nedenle bu stil konuları ile rekabet etme olasılığımız oldukça düşüktür.
Asla yeterli olmayan 1GB RAM
Depolama tarafını bir kenara bırakırsak eski akıllı telefonların en büyük sorunlarından biri olan RAM arızasına gelebiliriz. Bir akıllı telefon için RAM tarafı da oldukça önemlidir. Hatta bundan 6-7 sene önce akıllı telefonların RAM kapasiteleri arkadaşlıklarda kıyaslanırdı. Çünkü RAM, telefonun daha hızlı çalışmasında büyük rol oynayan etkenlerden biriydi. Samsung Galaxy S2 ayrıca 1 GB Büyük bir RAM kapasitesi ile tanıtıldı. Tabii günümüz telefonlarında bu sorun yine ortadan kalktı. Dev akıllı telefon üreticilerine bir daha bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmadıkları için teşekkürü bir borç biliriz diyebiliriz.
Nokia’nın tuşlu telefonlarına hasret bırakacak 1650 mAh pil
Ülkemizde düğmeli Nokia modellerinin şarj süresinin akıllı telefonlara göre daha uzun sürdüğü yıllardır tartışılıyor. Hatta çevrenizden büyüklerinizden “pil dayanmıyor, bir daha Nokia alacağım” gibi sitemler duymuşsunuzdur. Akıllı telefonların eski Nokia modellerine göre daha az kullanım süresine sahip olması oldukça yaygın. Bunu en kolay şekilde anlatmamız gerekirse akıllı telefonlarımızı sahip oldukları özellikler doğrultusunda gün içerisinde çok daha fazla kullanıyoruz. Biz kullanmasak bile telefonumuzda yüklü olan uygulamalar arka planda pili kullanmaya devam ediyor. Gelelim Samsung Galaxy S2’ye 1650mAh boyutlu pil. Bu batarya ile Galaxy S2 modelimiz 8.6 saat telefon konuşma süresi verdi. Evet, bunun oldukça nadir olduğunu biliyoruz. 1650 mAh kapasiteli bu pili Micro-USB şarj cihazı ile saatlerce şarj ettikten sonra kullanabilirsiniz. Çünkü o zamanlar hızlı şarj teknolojisi bu kadar yaygın değildi. Ancak eski akıllı telefonlardaki en hoş özellik nedir derseniz, kısaca değiştirilebilir piller diyebiliriz.
Kamera değil hesap makinesi diyebileceğimiz 8 megapiksel kamera
Hepimiz kaliteli fotoğraflar ve görüntüler çekmeyi severiz. Hatta günümüz akıllı telefonlarının kameraları o kadar gelişmiş ki profesyonel kameralara ihtiyaç duymadan istediğimiz sahneleri hızlıca alabiliyoruz. Hızlı bir şekilde 12 yıl öncesine döndüğümüzde artık film çekebilen kameralar göremiyoruz. 8 megapiksel Çözünürlüklü kameralara hızla iniyoruz. Samsung Galaxy S2, F2.6 diyafram açıklığına sahip 8 megapiksel arka kameraya sahipti. Bu arka kamera 1080p 30 FPS görüntüler çekebiliyor. Telefonun yüzünü çevirdiğimizde 2 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bizi karşılıyor. Bu kamera ise 30 FPS’de 480p çözünürlükte görüntü kaydedebiliyor.
116 gram ağırlık
Son olarak telefonumuzun fiziksel özelliklerinden bahsedelim. Telefon, başlıkta da görebileceğiniz gibi 116 gram Ağırlık olarak. Ayrıca 125,3 mm boyunda, 66,1 mm genişliğinde ve 8,49 mm kalınlığındaki modelimiz oldukça hafif ve tek elle kullanılabilen bir modeldir. Söylemeden geçmeyelim, telefon sadece siyah beyaz renklerde satışa sunuldu.
Samsung Galaxy S2 ne kadar?
Samsung Galaxy S2, 20 Haziran’da Türkiye’ye giriş yaptı. Lansmanından sonraki 1 aylık süre içinde Türkiye’ye gelen telefon, 1.699 TL fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Tabii şu anda sıfır model maalesef yok. Ama ikinci el almak istediğinizde ortalama 100 ila 500 TLArada fiyat değişiyor.
Samsung’un efsane modellerinden biri olan sizler için, Samsung Galaksi S2 Modeli tüm detayları ile inceledik. Bize göre 2011 yılında tanıtılan bu model o tarihe göre oldukça güzel özelliklere sahip bir modeldi. Tabii günümüzde bu telefonu kullanmak oldukça problemli. Ancak bir zamanlar efsane olduğunu inkar edemeyiz. Samsung Galaxy S2’yi daha önce kullandınız mı? Kullandıysanız deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.
Okudukça sizi geçmişe götürecek diğer efsane telefonlara bu içeriklerden ulaşabilirsiniz: