Haber

İzmir Barosu’ndan ‘Gözlemci olamazsınız’ yazısına yanıt: ‘Vazgeçmeyeceğiz’

İZMİR– İzmir’de Güzelbahçe İlçe Seçim Kurulu, İzmir Barosu’na yazı göndererek, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 13 Mayıs tarihli kararları uyarınca baro başkan ve üyelerinin seçimlerde gözlemci olarak görev yapamayacaklarını bildirdi. seçimler.

İzmir Barosu, ilçe seçim kuruluna verdiği yanıtta, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerinde, seçim günü görev yapmak isteyen avukatlara yönelik olarak baro tarafından seçim güvenliği eğitimleri düzenlendiğini bildirdi. Avukatlık Kanunu’nun verdiği görev ve yetki çerçevesinde, bu eğitimlere katılan avukatların 298 sayılı Kanun kapsamında eğitildiklerini, gözlemci kartları ile sandık merkezlerinde gözlemci veya itiraza yetkili kişiler olarak hareket ettiklerini belirtti. tercih ettikleri siyasi partilerin veya itiraza yetkili kişilerin belgeleri. 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı çalışmanın yapılacağı vurgulandı.

‘ÇALIŞMANIN AMACI HUKUK İHLALLERİNİ ÖNLEMEK’

Bu çalışmanın yegâne amacının, seçim sürecinde olası hukuka aykırılıkların önüne geçmek, hukuka aykırı uygulamaları önleyerek vatandaşın oy kullanma hakkını güvence altına almak ve vatandaş iradesinin güvence altına alınmasını sağlamak olduğu belirtilen maddede, üslubuna, kanuna ve kanuna uygun olarak sonuca yansıyan maddede “Baro Başkanlığına yetki belgesi ile görev yapan meslektaşlarımızın bulunduğu seçim çevrelerinde. Tutarlılığın daha iyi olduğu, hatalı uygulamaların hızla önlendiği, hukuk çerçevesinde vatandaş iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtıldığı yönünde olumlu geri dönüşler yapılmış ve eğitimler için Baro Başkanlığımıza teşekkür edilmiştir. .

İL SEÇİM KURULU VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE YAZI GÖNDERİLDİ

Ayrıca hem bu yazılarda hem de Güzelbahçe İlçe Seçim Kurulu’na gönderdiği yazıda İl Seçim Kurulu ve Emniyet Müdürlüğü’ne yazı gönderen İzmir Barosu, dün İzmir Barosu’nun seçim hakkını kullanmasına engel olanlara karşı “Avukatlık Yasası” başta olmak üzere yasaların verdiği görev ve yetkiler. Bugün teslim olmayacağına söz verdi. “Kanunlar gereği sahip olduğumuz tüm hak ve yetkileri kullanmaktan vazgeçmeyeceğiz” başlıklı yazıda; İlgili kurumların avukatları, tanık veya itiraza yetkili kişilerin, siyasi partilerin ve Seçim Kanununa göre, okul görevlilerinin, sandık kurullarının ve seçimlerde görevli kolluk görevlilerinin belgeleri ile sandık başında bulunma hakkına sahiptir. bu göreve engel olacak her türlü davranışın suç teşkil edeceği konusunda bilgilendirilmiş ve uyarılmıştır. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu