Haber

İmamoğlu: “Hiçbir Kişi, Aile, Dernek, Vakıf, Parti, Cemaat, Tarikat Ulusal Egemenliğin Üstünde Olamaz”

HABER: OKTAY YILDIRIM/ Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Bize göre hiçbir kişi, aile, dernek, vakıf, parti, cemaat ve mezhep milli egemenliğin üzerinde değildir ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bize göre; Hiçbir şahıs, aile, dernek, vakıf, parti, cemaat veya mezhep milli egemenliğin üzerinde olamaz ve olamaz. Hedefimiz; Toplumdaki en yüksek özgürlüğün, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması ve korunması, çocukların ve kadınların başka yerde durduğu yerdedir. Eşitlik duygusu çok değerlidir. Eşitlik duygusunun diğer bir tanımı ise; Sorun şu ki, kimse geride kalmıyor, herkes aynı yolda, eşit duygularla, eşit koşullarda seyahat ediyor. Bu konuda asla taviz verilmesine veya yok sayılmasına izin vermeyiz. Örneğin; Bir çocuğun evlendirilmesine, çocuk istismarının normal karşılanmasına, çocukların beden ve ruh bütünlüklerini hiçe sayan anlayışlara müsaade etmemiz mümkün değildir. ya diktatörlere ya da İstanbul’a ihanet edenlere. Yolunuz açık olsun” dedi.

İBB Bayındırlık Müdürlüğü ekipleri, 6 yaşındayken “imam nikahı kıydığı” Yusuf Ziya Gümüşel’in kurduğu Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binasını “örtü” olduğu gerekçesiyle mühürlemişti. yasadışı”.

İBB, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında Maltepe Gülsuyu Mahallesi’ne 3 önemli eser kazandırdı. Aynı külliyede yer alan “Muzaffer İzgü Kütüphanesi”, kurum tarihinde bir ilk olarak kurulan “İBB Kadınları” ve “Fevzi Çakmak Evi İstanbul Anaokulu”; CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Altay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

CHP Meclis Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, törende yaptığı konuşmada, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul halkının güvenini halkına verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“İSTANBUL TAKİPÇİLERİNE HALKIYLA KARŞILAŞTIRDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM: Öncelikle 16 milyon İstanbulluya halkına güvendikleri için teşekkür ediyorum. Görevin gerektirdiği niteliklere sahip kayyumun, tüm varlığıyla çocuk, genç, emekli, çalışan, kadın, çiftçi, tarihi eser, doğa ve çevre olmak üzere 16 milyon İstanbullu’nun hayatına dokunmasının da gururunu yaşıyoruz. görevinin gerektirdiği bilgi. Parti olarak gurur duyuyoruz. Tam gelirken düşündüm; Belediye Başkanımızın İstanbul’da toplumun hangi kesimine dokunmadığını ve dokunmadığını. bulamadım Bulan olursa bize de haber versin. 150 Günde 150 Proje kampanyasına inanmıyorum. Çünkü bence daha fazlası var. Bana 150’nin üzerinde gibi geliyor. Bunun için sizi tebrik ediyorum.

DEVLETİN DİNİ ADALETTİR: Adalet vazgeçilmezdir. Bütün dinler adalet için gelmiştir. Devletin dini adalettir. Varlıklı ailelerin çocuklarının tüm imkanlarını yoksul ailelerin çocuklarına sunması, Cumhurbaşkanı’nın adalet duygusunu ne kadar içselleştirdiğinin açık bir göstergesidir. Eskiden; En zengin çocukla en fakir çocuk aynı okula gitmiş. Şimdi öyle değil. Şimdi okul öncesi eğitim ve anaokulu konusu bile zenginlerin hakkı olarak görülüyor ama İstanbul’da bunu değiştirmeyi umuyoruz. Bu adaleti getirdiğimiz gün Türkiye dünyanın en gelişmiş, en zengin ve en müreffeh ülkesi olacaktır. İstanbul’da başlayan bu süreç, Cumhuriyet Halk Partisi ile belediyelerde de yoğun bir şekilde yürüyor. Bunu sağlıyoruz. Gerisi çok kolay. Gerisi çorap yırtığı gibi gelecek.

TÜRKİYE, İSTANBUL’U TEDAVİ EDENLERE EVLATLARINI FEDA ETMEYECEK: Açılan kütüphanede Muzaffer İzgü’nün adının yaşatılması çok değerli. Cumhurbaşkanını bir kez daha uyarayım: Yaptığınız hizmetlerle milleti çatlatıyorsunuz. Bilin ki size karşı büyük bir düşmanlık var çünkü 25 yılda yapılmayanı 3,5 yılda yaptınız. Seni yerlerse doymazlar, bilesin. Ama 16 milyon İstanbullu çocuğunu kimseye yedirmiyor. Aslında Türkiye bu kadar başarılı çocukları siyasete, bu tür siyasetlere kurban etmeyecektir – başka söz söylemeyeceğim. Türkiye evlatlarını ne diktatörlere ne de İstanbul’a ihanet edenlere kurban etmeyecektir. Yolunuz açık olsun.

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu da yaptığı konuşmada Cumhuriyet’e vurgu yaparak şunları söyledi:

“HİÇ BİR KİŞİ, AİLE, DERNEK, VAKIF, PARTİ, CEMAAT, HİÇBİR HESAP MİLLETİN HAKİMİYETİ ÜZERİNDE OLMAZ: Ulusal egemenliğin üzerinde bir şey tanımıyoruz. Bize göre; Hiçbir şahıs, hiçbir aile, hiçbir dernek, vakıf, parti, cemaat ve mezhep milli egemenliğin üzerinde olamaz ve olamaz. Cumhuriyetin ilke ve ideallerini gerçekleştirmek, bu şehirde hepimizin, bu ülkedeki her yöneticinin asli sorumluluğudur. Şahsen tüm meslektaşlarımla, tüm yol arkadaşlarımla tam olarak böyle hissediyorum. İstanbul’un her yerinde olduğu gibi bugün de burada açılışını yaptığımız eserlerin Cumhuriyetimizin kuruluş bedellerine ve unsurlarına yakışır eserler olmasından da gurur duyuyorum.

ÇOCUĞUN EVLENMESİ, ÇOCUK İSTİSMARIYLA İLGİLİ OLAĞANÜSTÜ: Amacımız; Toplumdaki en yüksek özgürlüğün, en yüksek eşitlik ve adaletin sağlanması ve korunması, çocukların ve kadınların başka yerde durduğu yerdedir. Eşitlik duygusu çok değerlidir. Eşitlik duygusunun bir başka tanımı; Sorun şu ki, kimse geride kalmıyor, herkes bire bir seyahat ediyor, eşit duygularla ve eşit zeminde yürüyor. Bu konuda taviz verilmesine veya yok sayılmasına asla izin vermeyiz. Örneğin; Bir çocuğun evlenmesine izin vermemiz, çocuk istismarını normal kabul etmemiz, çocukların beden ve ruh bütünlüğünü hiçe saymamız mümkün değildir. Bu büyük toplumsal yaranın ceza hukuku boyutu şüphesiz yargı kurumlarının sorumluluğundadır. Ancak biz yöneticiler olarak, verdiğimiz hizmetlerle çocuklara ve kadınlara bu ülkedeki herkes için eşit ve değerli olduklarını hissettirmekten hepimiz suçlu ve sorumluyuz. Onlara hayatlarının her anında yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Bu konuda hassasiyetle çalışan bir yönetim olduğumuzu tüm hemşerilerimin bilmesini istiyorum.

ÇOCUKLARIMIZIN HER ŞEYDEN ÖNCE UYGUN İNSAN OLMASINI İSTİYORUM: 16 milyon İstanbullunun birbirini anlaması, sevmesi, farklılıklara saygı duyması, dayanışma duygusunun yüksek olması ve üretken bir toplum olması için en küçüğünden en yetişkinine kadar bu sorumlulukla çalışmaya devam ediyoruz. Unutmayın: Tüm vatandaşlarımıza ve soydaşlarımıza sesleniyorum: 2023 yılı bu anlayışın tüm Türkiye’ye hakim olacağı bir yıl olacaktır. Bunu birlikte başaracağız. Milletimizin barıştan, kardeşlikten, adaletten, özgürlükten ve eşitlikten yana tavır alacağını kesinlikle biliyor ve inanıyorum. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına özgün bir başlangıç ​​yaparak, yeni umutlara, yeni hedeflere birlikte, hatasız yürüme azmiyle, durmaksızın çalışacağımızı tüm vatandaşlarıma ve hemşerilerime duyurmak istiyorum. Bu inançla; Açılışını yaptığımız bu keyifli ortamın, bu keyifli tesisin hizmetleriyle bu mahalleye renk katmasını, gelecekte burada yanımızda olan bu minik çocuklarımızın hayalleriyle bu şehre ve bu ülkeye değer katmasını diliyorum. Her birinin çok keyifli pozisyonlarda olmasını diliyorum. Öncelikle her birinin uygun bilim adamı, uygun öğretmen, yeterli siyasetçi, yeterli belediye başkanı, iyi yönetici, yeterli insan olmasını diliyorum.”

“Çocuklarımızın geleceğini karartmamak için:

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bir tarikat liderinin 6 yaşındaki çocuğunu evlendirdiği iddialarına atıfta bulunarak, şunları söyledi:

“Maltepe Belediyesi olarak 12 kreşimizi görev süresi boyunca vatandaşların hizmetine sunduk. Ekrem İmamoğlu önderliğinde İBB’nin çalışmalarıyla Maltepe’de bu sayının artmasından da memnuniyet duyuyorum. O kreşlerden kim çıkacak çağdaş beyinlere sahip olacak.Yoksa bakarsınız 6 yaşındaki çocukları kime teslim ettiklerini biliyorsunuz.Bu kültür merkezlerini, kreşleri özellikle Maltepe’de yaşatmak boynumuzun borcudur. Bu çocuklar başkalarının tekelinde kalmasın, bu çocukların geleceği kararmasın diye Türkan Saylan’ın adı yaşatılıyor.”

AÇILIŞA İZGÜ VE İLERİ AİLESİ KATILDI

Konuşmaların ardından; Türk edebiyatının duayenlerinden merhum Muzaffer İzgü’nün oğlu Altay, İmamoğlu, Kılıç, Ahmet Şahin İzgü ile son olarak Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren merhum İBB çalışanı kütüphaneci bilim uzmanı Aydın İleri’nin ailesi Ocak ayı içerisinde 3 adet de vatandaşların hizmetine sunuldu. giriş yaptı.

İBB KADINI: KURUM TARİHİNDE BİR İLK

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat’ın verdiği bilgiye göre; “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında açılışı yapılan Muzaffer İzgü Kütüphanesi, 700 metrekarelik alanda hizmet verecek. 110 kişilik kapasiteye sahip olan kütüphane, 15 bin kitaplık güçlü bir seçkiye sahiptir. Kurum tarihinde bir tanesi olarak Maltepe Gülsuyu’nda hizmet vermeye başlayan “İBB Kadın”, İstanbul’da yaşayan kadınların sağlıktan sosyal hizmete birçok farklı alanda sosyal ve fiziksel uygunluklarını desteklemek için çeşitli politikalar ve hizmetler geliştirmek üzere tasarlandı. , kültürel faaliyetlerden istihdama, eğitimden spora. . İBB Bayan bünyesinde; beslenme danışmanlığı hizmeti, manevi danışmanlık hizmeti, sağlık danışmanlığı ve eğitim hizmetleri ücretsiz olarak verilecek. Kadının bireysel, toplumsal ve ekonomik olarak güçlenmesini desteklemek amacıyla; meslek kurslarından sanat atölyelerine, sinema gösterimlerinden dijital okuryazarlık eğitimlerine kadar farklı alanlarda etkinlikler gerçekleştirilecek. Çocuğu olan kadınların tüm hizmetlerden kolayca yararlanabilmesi için çocuk aktivite alanı oluşturularak hizmete açılacak. Aynı site içerisinde hizmet verecek olan Fevzi Çakmak Evimiz 6 derslikten oluşmaktadır. Bu sınıflarda toplam 120 çocuk eğitim hayatına ‘Merhaba’ demiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu