Haber

Gaziosmanpaşa’da Dondurma Kontrolleri Yoğunlaştı

Yaz aylarının serinletici lezzeti olan dondurmaya talep, kavurucu sıcakların yeterli seviyeden etkisini göstermesiyle arttı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki dondurma üretim ve satış noktalarında denetimlerini yoğunlaştırdı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, her yaştan vatandaşın severek tükettiği dondurmanın sağlıklı bir şekilde üretilmesi ve sunulması amacıyla dondurma üretim ve satış noktalarında denetimler gerçekleştirdi. Atölyelerde hijyen ve ruhsat denetimi yapan gruplar, yapılan kontrollerde dondurmanın gıda mevzuatına uygun üretilmesi için işletmecilere uyarılarda bulundu.

“İnsan sağlığını korumak adına denetimlerimiz periyodik olarak devam ediyor”

Emniyet Müdürlüğü Ruhsat Amiri Şuayip Bıyıkoğlu, “İlçemizde dondurma üreten ve satan yerleri kontrol ederek vatandaşlarımızın hijyenik ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını hedefliyoruz. Kontrollerimiz sırasında işyeri ruhsatını, hijyen eğitim belgelerini denetliyoruz. çalışanın hijyen ve teknik kurallarına dikkat edilmelidir.Dondurma süt içeren donmuş bir gıda olduğu için soğuk zincirin kırılmaması ve hijyenik kurallara uygun üretilmiş olması çok değerlidir.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu