Haber

Doğal güzelliği ile büyüleyen yol, sürücüler için tehlike oluşturuyor

Doğal güzelliği ile büyüleyen yol, sürücüler için tehlike oluşturuyor

TOKAT Çevresindeki kavak ağaçlarıyla doğal bir güzellik oluşturan yol, sürücüler için tehlikeli.

Tokat’ın Pazar ve Zile ilçelerini birbirine bağlayan karayolu üzerinde bulunan kavak ağaçları, doğal güzellikleriyle büyülerken, sürücüler için tehlike oluşturuyor. Pazar ilçesine bağlı Tatar köyü ile Bağlarbaşı köyü arasındaki kavşağın ortasında yer alan yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki yol, kenarlarındaki kavak ağaçlarıyla dikkat çekiyor. Kavak ağaçlarının yüksekliğiyle adeta bir tünel görünümündeki yol, bahar mevsiminde ortaya çıkan polenlerle sürücüler için tehlike oluşturuyor. Araçların önünü kaplayan polenler, kış aylarından kalma manzaralar oluşturarak kartpostal gibi görüntüler ortaya çıkarırken, sürücüleri zor durumda bırakıyor. Yol kenarlarındaki tarlalara dikilen kavak ağaçları devrilme riskinden dolayı sürücüler için tehlike oluşturuyor. Yolu ilk kez gören vatandaşlar fotoğraf çekmek için seferlerini durduruyor.

“Araçlara yapışıyor ve dikkatlerini dağıtıyor”

Ağaçlardan uçuşan polenlerin kar yağışını andırarak trafiği tehlikeye attığını belirten Ali Taştan, bu yolun doğal güzelliği ile dikkat çektiğini ancak rüzgar ve polenlerin fazla olduğu zamanlarda tehlikeli olabildiğini söyledi. Araçlara yapışır ve dikkati dağıtır. Kansere neden olduğunu söyleyenler var. Bu kavak ağaçları da toprağa zarar veriyor” dedi.

“İnsanlar bu doğal keyfi görünce şaşırıyorlar ama bizim sıkıntımız var”

Ağaçlardan uçuşan polenlerin trafikte sorun yarattığını ifade eden Adem Özyürek, “İnsanlar bu doğal güzelliği görünce şaşırıyor ama biz sıkıntı yaşıyoruz. Polen araçların camına yapışıyor. Astımı ve alerjisi olanlar burada. Dışarıdan bakıldığında takdire şayan bir görüntü ama polenler nedeniyle tehlike oluşturabilir” dedi.

“Dışarıdan görsel bir şölen olarak mükemmel görünüyor ama yolun içi tehlikelerle dolu”

Uzun yıllardır aynı karayolu üzerinde yolcu taşıdığını belirten Mehmet Demirci, “Dışarıdan görsel şölen olarak mükemmel görünüyor ama yolun içi tehlikelerle dolu. Ben bu yolda yolcu taşıyorum. Yıllardır ama tarlasına o kavak ağaçlarını diken vatandaşlar bizi tehlikeye atabiliyor.Yolcularımıza bir zarar gelmedi ama aracımızda maddi hasar oluştu.Geçen sene yine bu yoldan gidiyordum güneşliydi o gün gün ve gözlük takmadım.Gelin ve damat ilerideki ağaçların gölgesinde fotoğraf çekiyorlardı.Son anda fark ettim ve durdum.Bu yoldaki polenler çevrede çalışanların canını yakıyor,”Şoförler olarak biz gidiyoruz. bu yolun korkusuyla ileri geri. Yıllardır bu yolda kavak ağacından zarar görmeyeni görmedim” dedi.

haber-havsa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu