Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan aday tanıtım toplantısı için Şanlıurfa’da

Cumhur İttifakının çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı, bugün Şanlıurfa İlçe Belediye Başkanı Adayları Tanıtım Toplantısına katıldı.

Önce salonun önünde bekleyen kalabalığa hitap eden Erdoğan, daha sonra miting alanına geçti.

“Merak etmeyin dimdik ayaktayız, dimdik ayakta olacağız”

Burada coşkulu vatandaşlara seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“Dün, Kahramanmaraş’ta yaşanan 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde deprem şehitlerimizi fatihalarla andık. Bir yılda deprem bölgesinde yapılan çalışmaların özetini verirken, depremzedelerin kullandığı evlerin kura ve anahtar teslim törenlerini de gerçekleştirdik. inşaatı tamamlandı.Daha önceki günlerde de aynı törenleri Hatay ve Gaziantep’te yapmıştık.Bugün biraz sonra Şanlıurfa’da yapımı tamamlanan 1.314 konutun Harran Üniversitesi spor salonunda kura ve anahtar teslim törenine katılacağız. Allah’ın izniyle yılsonuna kadar deprem bölgesinde 200 bin konutun teslimatını tamamlayarak acil ihtiyaçları büyük ölçüde karşılamış olacağız.

Azizler şehri Şanlıurfa, barışın, güvenin ve kardeşliğin değerini çok iyi biliyor. Merak etmeyin dimdik ayaktayız, ayakta kalacağız. Tarih boyunca büyük medeniyetlerin merkezlerinden biri olarak insanlığa hizmet eden Urfa bölgesinin gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Bu nedenle demokrasi ve kalkınma hamlelerimizin en güzel örneklerini Şanlıurfa’da hayata geçirmeye özellikle önem verdik. Ülkemize yaptığımız iş ve hizmetlerden Şanlıurfa’nın hak ettiği payı almasını sağlayacak yatırımların takipçisi olduk.

“Çalışmaların eksiksiz ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağladık”

Bununla kalmadık, devlet yönetimi tecrübesiyle öne çıkan arkadaşlarımızı şehrimize görevlendirerek çalışmaların eksiksiz ve hızlı bir şekilde yürütülmesini sağladık. Elbette Şanlıurfa gibi zengin tarihi ve kültürel mirasa sahiptir. Her iki insan kaynağı da çeşitlidir. Kaldı ki gelişme potansiyeli yüksek bir şehri hayalleriyle buluşturmak o kadar da kolay değil. Her zaman birlikte çok çalışmamız gerekiyor.

Sadece çalışmak yeterli değildir; Daha da önemlisi birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi sıkı tutmamız, aramıza kimseyi sokmamamız, basiret ve basiretten vazgeçmememiz gerekiyor. Maddi ve manevi değerleriyle çok kutlu ve çok bereketli olan bu şehir aynı zamanda pek çok zorluğu da içinde barındıran bir yapıya sahiptir.

“Kentimize kazandırdığımızı kimse inkar edemez”

Sizler şahitsiniz, biz sizin iradenize olan saygımızdan taviz vermeden, şehrin daha güzel olması için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Devlet yatırımlarını planlarken, kamu görevlilerini atarken, parti örgütümüzü oluştururken, milletvekili ve belediye başkan adaylarımızı belirlerken hep aynı anlayışla hareket ettik.

Hiçbir zaman Şanlıurfa adının arkasına saklanan, Şanlıurfa halkının iradesini istismar eden, kendi gündemlerinin, kendi kişisel gündemlerinin peşinde koşanlardan olmadık. Hepimiz insanız, elbette eksiklerimiz, hatta hatalarımız olabilir. Ama hiç kimse bizim samimiyetimizi ve şehrimize kazandırdıklarımızı inkar edemez.

Bunu düşünerek hem Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızı hem de ilçemizin belediye başkan adaylarını belirledik. Birçok aday arasında en az kırgınlık yaratacak, şehrimize en uygun hizmeti verecek, Şanlıurfa’ya katkı sağlayacak isimlerle 31 Mart’ta karşınıza çıkmaya çalıştık.

“Herkes siyasetçi olabilir ama devletçi olamaz”

Geçmişte bizimle birlikte yürüyüp yolunu değiştirenlerin tercihleri ​​kendilerinin işidir. Herkes siyasetçi olabilir ama devletçi olamaz. Keşke her zaman ve her durumda ideale ulaşabilseydik. Bu tür tartışmalara harcayacak ne zamanımız ne de enerjimiz var. İşimize her zaman birlikte sahip çıkacağız. Yol onundur, varoluş onundur, gerisi hep angaryadır. Uzun süre yüz üstü süründün, ayağa kalk dedik Sakarya.

“Kimsenin bizi kendi kısır tartışmalarına sürüklemesine izin vermiyoruz.”

Eğer mesele yatırımlarla şehrimize iş kazandırmak, insanımıza hizmet etmek ise bu konularda bizim yerimize gelebilecek kimseyi tanımıyoruz. Kimsenin bizi kendi kısır tartışmalarının içine çekmesine izin vermiyoruz.

İsmail Fakirullah Hazretlerinin şu sözlerindeki gerçeği unutmamalıyız; Beni anlamayanlar, yakınımda olsalar bile çok uzaktalar. Beni anlayanlar, uzakta da olsa bana yakındırlar. Evet, bizi anlayanlarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız 31 Mart’ta sandıkları patlatarak büyükşehirleri ve ilçeleriyle Şanlıurfa’yı Türk Yüzyılına hazırlamanın yollarını aramak, altyapısını oluşturmak ve adımlar atmak. Buna hazır mıyız? Buna hazır mıyız? Allah’ın izniyle bunu yakın zamanda sizlerin huzuruna sunacağımız belediye başkan adaylarımızla başaracağız. Geriye kalan her şey bizim gözümüzde sadece bir detaydır.

“Ekonomimizi çökertmeye yönelik yapılan operasyonlar bu oyunun bir parçasıydı.”

Hatırlarsanız 2011 seçimlerinden sonra 2023 hedeflerimiz ile büyük bir atılım yapmıştık. Gezi olaylarıyla başlayan ve halen devam eden bir dizi engelle bu büyük atılım engellenmeye çalışıldı. FETÖ ihanet çetesinin darbe girişimleri de bu oyunun bir parçasıydı. PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerini harekete geçirmek bu oyunun bir parçasıydı. Çukur terörü de bunun bir parçasıydı. Terör örgütü DEAŞ’ı üzerimize salma projesi de bu oyunun bir parçasıydı. Son yıllarımızda kurulmaya çalışılan terör örgütü de bu oyunun bir parçasıydı. Komşularımızla ve bazı müttefiklerimizle yaşadığımız gerginliklerin çoğu da bu oyunun bir parçasıydı. Ekonomimizi çökertmeye yönelik yapılan operasyonlar da bu oyunun bir parçasıydı. Milletimizle omuz omuza vererek tüm bu oyunları bozduk.

CHP’ye eleştiri

Tüm bu süreçte milletimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük sınavını başarıyla verirken, siyaset kurumunun muhalefet tarafı başarısız oldu. Tabii ki buradaki asıl sorumluluk ana muhalefet olarak CHP’ye aittir. Bu partinin liderlerine gelince Cumhuriyetin kurucu partisi olmaktan bahsediyorlar. Kendi çıkarlarına gelince Cumhuriyetimizin kurucusunu sömürüyorlar. Tek ayak üstünde 40 yalan söylüyorlar. Uzun süre vatana, millete düşman olanların değirmenlerine su dökmekten çekinmiyorlar. Ülkenin ortak çıkarlarından kopuk bir politikanın ne kadar ileri gidebileceğini CHP yöneticileri örneğinde gördük. Bu parti ülkemize karşı bir toplumsal kaos operasyonu olan Seyahat olaylarına destek verdi. “Bu parti, FETÖ ihanet çetesinin montaj kasetlerini aylarca Meclis katına taşıyarak darbe girişimine katılmıştır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu