Haber

Çeşme Limanı’ndan deprem bölgesi için gönderilen yardım gemisi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen illere yardım malzemesi ve iş makinesi taşıyan gemi, Çeşme Ulusoy Limanı’ndan İskenderun Limanı’na hareket etti.

İzmir’den deprem bölgesine yapılan destek ve yardımlar kapsamında çeşitli kurumlar tarafından organize edilen iş makinası, inşaat malzemesi, akaryakıt tankeri, konteyner, gıda ve sağlık malzemelerini taşıyan araçlar Çeşme Ulusoy Limanı’na getirildi.

Geminin son hazırlıklarını yetkililerle birlikte takip eden Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, “Bu deprem ülkemizin ülke tarihinde yaşadığı en büyük felaketlerden biridir. İzmir ili Çeşme Limanımızda yardım çalışmaları devam etmektedir. Valiliğimiz, AFAD, Ulaştırma Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası işbirliğiyle, “Yükleme tamamlanmak üzere. Umuyoruz ki en güzel yardımlar oradaki vatandaşlarımıza ulaşacaktır. Allah yardımcımız olsun. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını temenni ediyoruz.”

Araçların “Ulusoy 5 Ro-Ro” gemisine yüklenmesiyle hazırlıklar tamamlandı.

Limandan hareket eden gemi 40 saatte İskenderun Limanına ulaşacaktır.??????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu