Haber

Abonelik indirim kartı uygulaması başlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda tanıttığı “Abonelik İndirim Kartı” uygulaması başladı

“Ulaşımda yenilik” sloganıyla kent genelinde yaşayan vatandaşların daha hızlı ve güvenli seyahat etmesini sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1 Mart itibarıyla devreye aldığı abonelik indirim kartı uygulamasıyla vatandaşlara ekonomik katkı sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kurumu sistemine kayıtlı 60 yaş üstü öğrenci, öğretmen ve vatandaşların kullanabileceği Abonelik İndirim Kartlarının dağıtımına 14 Aralık’ta başlayan Büyükşehir, bugüne kadar 30 bin kart dağıttı. 500 kart. Bu sayının önümüzdeki aylarda 300 bine ulaşması bekleniyor. Abonelik indirim kartına geçiş yapanlar yüzde 41’e varan indirimden yararlanıyor. Uygulamadan yararlanmaya hak kazanan vatandaşlar, abonelik indirim kartı uygulamasına yoğun ilgi gösteriyor.

 

ÜCRETSİZ DEĞİŞİM

Kocaeli’de bir ilk olan uygulamadan yararlanabilecek vatandaşların Kocaeli Kartlarını aboneliğe uygun yeni kartlarla değiştirmeleri gerekiyor. İzmit, Gebze ve Gölcük’teki seyahat kartı ofislerinden değişim işlemleri ücretsiz olarak yapılmaktadır. Yetkililer, mevcut kartların sağ köşesinde A harfi bulunan kartların abonelik uygulamasına uygun olduğunu bildirdi. Bu kapsamda A harfi ile başlayan kartların yenilenmesine gerek yoktur.

 

30 GÜNLÜK ABONELİK PAKETLERİ

Kocaeli’de bir ilk olan ‘Abonelik İndirim Kartları’ uygulamasında paket tarifeler belirlendi. Uygulama kapsamında 320 kredi 80 TL, 640 kredi 160 TL ve 280 kredi 320 TL olarak belirlendi. Abonelik uygulaması seçilen paket bedeli ödenerek kullanılır. Abonelik kartı, yükleme tarihinden itibaren 30. günün sonuna kadar geçerlidir. Abonelik kartı bakiyesinin 30 gün sonunda kullanılmaması durumunda bir sonraki aya devretmez. Aylık abonelik paketi 30 gün içinde sona ererse, abonelik paketi yine de satın alınabilir. Ayrıca abonelik indirim kartlarına ücretsiz, yüzde 50 ve ek transfer indirimleri uygulanmaz.

 

ABONELİK UYGULAMASINDA YÜZDE 41 İNDİRİM

Abonelik indirim kartına geçiş yapanlar yüzde 41’e varan indirimden yararlanıyor. Abone, indirim paketini yüklemeyen güncel indirimli tarifesini ödeyerek seyahat edebilecek. Örneğin Abonelik İndirim kartı ile 60 yaş üstü öğrenciler, öğretmenler 3,25 TL’ye şehir içi seyahat edebilecekken, abonelik indirim kartını tercih etmeyenler 5,50 TL’ye seyahat edebilecek.

 

TÜM LİMİTLER İÇİN GEÇERLİDİR

Kocaeli’de ilk kez uygulanacak olan abonelik indirim kartları, belediye ve Ulaşımpark otobüsleri, özel halk otobüsleri, tramvaylar ve deniz ulaşım araçlarında geçerli olacak. Abonelik kartları sadece Sabiha Gökçen Havalimanı Hudut 250 ve Hudut 250G’de kullanılamaz. Abonelik kartında aynı araç ve istasyondan 1. ve 2. biniş arasında 30 dakika süre verilecektir. 30 dakika içinde ikinci binişin yapılması durumunda abonelik uygulaması kullanılamayacak ve karttaki TL bakiye aynen düşülecektir.

 

PAKET İNDİRMELERİ

Aylık indirimli abonelik uygulamasında sunulan paketler; İl genelindeki 992 Kocaelikart dolum bayii ile İzmit, Gebze ve Gölcük seyahat kartları ofislerinden nakit yükleme yapılabilecek. Dolum bayilerinin adres ve pozisyon bilgilerine e-komobil uygulamasından ulaşılabilmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu