Ekonomi

“100. Yıl Tarım Çalıştayı” SÜ’de Gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi tarafından Tarım Eğitiminin 177. Yıldönümü münasebetiyle “100. Yıl Tarım Çalıştayı” düzenlendi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. , savaş, seller. Bunlar gıda arz güvenliğini olumsuz etkilemektedir. Birçok ülke bu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak, önlemek ve yönetmek için politikalar geliştirmektedir. uygulama düzeyi.

“Tarımsal üretim ekonomimizin vazgeçilmez sektörüdür”

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, “Ülke nüfusunu beslemek, milli gelire ve istihdama katkı sağlamak, hammadde ihtiyacını karşılamak gibi nedenlerle tarımsal üretim ekonomimizde vazgeçilmez bir sektör. sektöre sermaye aktararak, ihracata doğrudan ve dolaylı katkı sağlamak” dedi. konuştu.

“Gıda ve tarımda öne çıkan ülkeler söz sahibi”

SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ise, “Selçuk Üniversitesi’nde yetişen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ülkemiz ve dünya tarımına çok değerli katkılar sağladı. Özellikle tohumculuk alanında yapılan çalışmalar” dedi. ve genetik çok değerli bir yer tutuyor. Gelişmiş ülkelere baktığımızda bu ülkeler savunma sanayi, yüksek teknoloji ve dijital alanda ön sıralarda yer alıyor. Ancak son yıllarda yaşanan pandemi, ülkeler arası göçler, kuraklık, kuraklığı ortaya çıkardı. gıda ve tarım ne kadar değerli. Artık gıda ve tarımda ileri teknoloji ile ön plana çıkan ülkeler dünyada söz sahibi oldu” dedi.

“Gıdanın değeri son zamanlarda çok daha anlaşılır hale geldi”

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, “Öncelikle ülkemizde üreten, üretimi yeni nesillere aktaran, eğitimin altyapısını oluşturan ve sürdüren akademisyenlerimizdir. , o zaman bunu tarladaki ve onlar için her zaman tarlada olan vatandaşlarımıza öğretin ve derdinin ne olduğunu anlatın.” Tarımda görev yapan ziraat mühendislerimizin günlerini kutluyorum. Son zamanlarda gıdanın önemi çok daha anlaşılır hale geldi. Gıda tedarik etmek zorunda olan hükümetler için zor bir durum olurken, tarımla, gıdayla uğraşan ve kırsalda yaşayan insanların dünya tarafından daha iyi anlaşıldığı bir süreç yaşıyoruz” dedi.

“Tarım tüm disiplinlerin dahil olduğu bir alandır”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Şehrimizin gelecek vizyonuna baktığımızda özellikle sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bireyler yetiştirmek çok önemli. Böyle bir Konya hayal ettiğimizde farklı düşünmek mümkün değil. Tarımdan.Yeşil bir şehir hayal ettiğimizde bu çevresel maliyetlerin korunmasıdır.Sürdürülebilir kullanım herkes için önceliktir.Tarım tüm disiplinlerin dahil olduğu bir alandır.” dedi.

Konuşmaların ardından “100. Yıl Tarım Çalıştayı’na konuk olarak katılan ve organizasyonda emeği geçenlere hediyeler takdim edildi. Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuarı öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından protokol üyeleri firmaların stantlarını gezdi. ve yetkililerden bilgi aldı Çalıştay sunumlarla devam etti.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ögel, Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin, Karaman Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, Konya Veteriner Odası Başkanı Mesut Koçak , Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, akademisyenler ve öğrenciler. – KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu